Северноамериканското подразделение на BMW вероятно се е сблъсквало с множество необичайни съдебни дела през години, но едно дело, заведено срещу компанията през миналата седмица, вероятно е първото по рода си, информира CBS.

Мъж от Калифорния твърди, че седалката на неговия мотоциклет е причина за това да получи ерекция, от която не може да се отърве.

Хенри Улф от Калифорния съди BMW America и производителя на седалки Corbin-Pacific, твърдейки, че неговият проблем започва след четиричасово каране на неговия мотоциклет BMW от 1993 г. Улф настоява за компенсация за изгубени заплати, за медицински разходи, за емоционалните му страдания и за това, което в съдебните документи той нарича “общи щети.”

Мъжът твърди, че е имал непрекъсната ерекция в продължение на 20 месеца. Проблемът носи и друг страничен ефект. В съдебните документи Улф твърди, че в момента не е способен да има сексуални контакти, което му причинява емоционални и душевни страдания.

От BMW пък твърдят, че мъжът не се е возил върху стандартна седалка на мотоциклет на компанията. Неговата седалка е купена след като той се е сдобил с мотора си.