Playboy всяка година допълва колекцията си от снимки на красиви разсъблечени звезди от киното, музиката спорта. Защо известните правят това. Пари? Знае се, че част от хонорарите са баснословно високи. Слава? Появата на познати лица на страниците на Playboy винаги е предизвиквало огромен интерес. Или просто за да се похвалят с идеалните си форми?

Каквато и да е причината, нека си спомним някои спортистки, чиято поява бе истинска сензация:

10. Еми Акуф

Американската шампионка на скок височина се появява през 2004 на страницата „Представителки на Олимпийските игри.

9. Катарина Вит

Германската фигуристка дълго не смятана за най-великата състезателка във фигурното пързаляне в цялата му история. Няма нужда да изреждаме впечатляващата й колекция титли. Така че когато през 1998 г. тя прави стъпката да се появи в Playboy, броят буквално се разграбва.

8. Анита Маркс

Анита Маркс се занимава с американски футбол от петгодишна. Появявайки се в мъжкото списание през 2002 година, тя заявява, че иска да покаже как трябва да изглежда всяка истинска състезателка- привлекателно и чувствено.

7. Ашли Харклероуд

След загуба на открития шампионат по тенис на Франция „Ролан Гарос“ американката се насочва към мъжкото списание и постига доста по-голям успех.

6. Мия Сейнт Джон

Независимо че боксьорката се заема с този спорт сравнително късно, тя има впечатляващи постижения: през 2005 г. печели световна титла в лека категория на Женската боксова асоциация и титлата IBA, а на 40 години става световна шампионка в полусредна категория в WBC. Мия украсява с разкошното си тяло ноемврийския брой през 1999 -а.


5. Тори Уилсън

Преди спортната си кариера в борбата, Тори Уилсън активно се занимава с фитнес и има две титли – Мис Галакси Нова и Мис Галакси Флорида,Появява се в Playboy два пъти – май 2003 и март 2004.

4. Мария Бутирская

Носителка на световната титла по фигурно пързаляне през 1999 година, има три европейски златни медала и шесткратна шампионка на Русия, тя украсява корицата на Playboy през ноември 1998 г.

3. Аманда Биърд

Плувкинята завоюва първия си олимпийски златен медал още на 14 години. Има два световни рекорда на 200 м бруст и е защитник на правата на животните. Снима се гола в реклама на PETA, а през 2007 г. се появява и в Playboy

2. Габриела Рийс

Волейболистката и модел често се е появявала на кориците на спортни списания. През 1989 г. е обявена за най-красивата жена в света според сп. Elle, а женското списание „Спорт и фитнес“ я определя като една от най-влиятелните жени в спорта. Така че появата й през 2001 г. в Playboy се радва на огромен интерес.

1. Kатарина Шулц, Никол Райнхард, Роми Тарангул и Петра Ниман.

Хокеистката Катарина Шулц, състезателката по канукаяк Никол Райнхард, джудистката Роми Тарангул и състезателката по ветроходството Петра Ниман имат медали от националните си шампионати и по няколко участия в Олимпийските игри. Тези красавици украсиха вкупом септемврийския брой от 2008-а.