Някои от най-големите компании в света са решили да разчупят скуката в офиса, като са създали доста необичайни главни квартири.

Такива компании са:

Googlе

Наричат главната квартира на Google Гугълплекса. Намира се в Маунтин Вю, Калифорния и е голяма, колкото цял квартал. В комплекса има над 20 сгради. За да направи придвижването от сграда в сграда по-лесно и приятно, Google са сложили колела и скутери навсякъде.

Цветовете са шарени и развеселяват обстановката.

Nike

Намира се в Бийвъртън, Охайо. Има 16 сгради и около 200 акра площ.

Всяка сграда носи името на известен спортист на Nike, като Майкъл Джордан и др.

Всички сгради са заобиколени от висока растителност, не само за красота, но и за да ги отделя от любопитния свят.

Blizzard

Това е компанията зад видео игрите StarCraft, World of Warcraft, Diablo и др.

Всичко тук е подчинено на света на видео игрите, има огромни статуи на Орки, които яздят вълци, мечове, музей, където ще намерите концепции за всички игри.

Тук има и съоръжения като игрище за баскетбол, фитнес, закрит плувен басейн. Някои части на офиса приличат на част от луксозен хотел.

Pixar

Намира се на около 50 минути от главния офис на Apple, в Емървил, Калифорния. Тази компания стои зад аниминираните филми като Toy Story, Cars, The Incredibles и Finding Nemo.

Нейните герои са увековечени в статуи навсякъде. Pixar окуражава креативността, така че всеки служител може да си украси и промени работното място както си поиска.