На 22 май 2012 г. Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България организира туристически бизнес форум на тема „България като туристическа дестинация на индийския пазар”.

За форума са пристигнали представители на шест от най-големите и утвърдени индийски туристически компании. Целта на събитието е създаването на бизнес контакти в туристическият бранш между двете държави и представянето на България като атрактивна културна дестинация.

В програмата на индийската делегация е включен информационен тур из страната със съдействието на шест общини-партньори. Обиколката на България вече стартира на 17 май 2012 г. от Велико Търново, след което са посетени Казанлък и Пловдив. В следващите дни индийските представители ще посетят Велинград, Разлог и София.

Краят на посещението ще бъде поставен София на 22 май 2012 г. с Българо-индийски туристически форум в сградата на Българската търговско промишлена палата.

Индийска делегация включва представители на големи туроператори в Индия. Гостите от индийска страна са Субаш Верма – Президент на асоциацията на индийските вътрешни туроператори, Паван Джейн - Изпълнителен директор на Белеър Травел &Карго, както и президент на Ротари клуб в Делхи, Амарендра Чакроворти – един от най-популярните пътуващи журналисти на Индия, Лажпат Рай – Почетен директор на Асоциацията на индийските туроператори, Ганеш Рао – директор на Аскон Травелс и г-н Неги – Изпълнителен директор на Софя Индия Холидейс.

Партниращи организации на събитието са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българската търговско промишлена палата, Българската туристическа камара, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националната Асоциация по Спа и Уелнес Туризъм и др.

От общините партньори на посещението са Община Разлог, Община Благоевград, Община Пловдив, Община Велико Търново, Община Велинград, и Столична община. Profit.bg e медиен партньор на събитието.