Представяте ли си, че някой може да напусне работата си на Уолстрийт, за да преследва кариера като професионален спортист и в момента може да има възможност да участва на Олимпийските игри в Лондон.

Точно това прави бившият анализатор в Lehman Brothers Евелин Стивънс когато напуска Уолстрийт през 2009 г. и става професионален колоездач през следващата година.

Двадесет и девет годишната Стивънс е работила за Gleacher Partners в периода юли 2007 – юли 2009 г. Преди това тя е работила като анализатор в Lehman Brothers от 2005 до 2007 г.

Днес Стивънс е професионален колоездач в Team Specialized Lululemon, според профила й в LinkedIn. Преди да се присъедини към този отбор тя е карала за Team HTC-Highroad.

През 2010 г. тя печели националното състезание в карането по часовник в САЩ и заема първото място в редица други състезания по шосейно колоездене.

Тя също така е сред основните претенденти за място в женския отбор по шосейно колоездене на САЩ за тазгодишната Олимпиада в Лондон, според Associated Press.