Ракът е ужасна болест, с която шега не бива. Болните от рак предизвикват съчувствие и мнозина са съгласни да помагат със средства.

Това, за съжаление, предизвиква измамници, които стигат толкова далеч, че да лъжат, че са болни от рак, за да събират пари. Даренията на състрадателните хора те използват, за най-различни неща, сред които да си сложат силиконови гърди, да платят почивка и др.

Вижте един позорен списък на хора, които са се престрували и то доста дълго време, за да измъкнат пари:

Тя си уголеми гърдите с пари от даренията

27-годишната Джейми Лин Толер от Финикс, Аризона, е лъгала дори близки хора, че има рак. Тя казала на работодателя си, майка си, баба си и дядо си, че има рак на гърдата. Толер казала, че и двете й гърди трябва да бъдат ампутирани. Тя казала, че няма здравна осигуровка и събирала дарения. Полицията по-късно установява, че тя никога не е имала рак. Събрала е 8 000 долара от приятели и е отишла директно при пластичен хирург, за да си сложи силикон.

Тийнейджърка събра 17 000 долара

19-годишната Анджи Гомез от Тексас се е преструвала, че има левкемия. Тя е основала фондация, с която събирала пари за лечението си. Гомез набрала 17 000 долара от съученици и случайни хора.

Училището дори организирало специален бал в нейна чест, тъй като тя пропуснала истинския бал, защото уж била на лечение. Полицията започнала да я разследва, след като получили сигнали, че момичето не изглежда болно.

Адвокатът на Гомез твърди, че тя е стартирала фондацията от „добри намерения“ и планирала да дари парите на хора, които наистина са болни от левкемия. За сега обаче това няма как да се докаже. В момента Анджи е в ареста, защото не може да си плати гаранцията от 50 000 долара, а никой не желае да й услужи с пари.

Лерон Малингер и неговия „списък с последни желания“

34-годишният Лерон Магилнер от Делауеър лъгал приятели и колеги, че има последен стадий рак на простатата. Той дори си избръснал главата и се правел на тежко болен.

Негов приятел направил благотворително парти, което събрало 11 000 долара. Включили се хиляди хора.

Лерон дори имал „списък с последни желания“ – неща, които искал да получи или направи преди смъртта си и хората плащали за тях.

Младоженка плаща сватба и меден месец с дарения

25-годишната Джесика Вега от Ню Йорк се правила на болна от левкемия. Тя измамила много местни фирми, като ги помолила да й организират „сватба мечта“ преди да умре.

Тя дори получила меден месец в Аруба от хора, които мислели, че облекчават последните й дни.

В момента я очаква съдебно дело за измама.

Тя си обръсна главата, за да лъже по-убедително

След като през 2008 година Ашли Кирилов посетила лекар, за да премахне бенка от гърдата й, в главата й се родила хитра схема. Тя си обръснала главата и се правела на болна от рак. Махнала си всички мигли с пинцета и се подлагала на диети, за да изглажда болнава. Ашли основала фондация, която събрала 20 000 долара. За нейното лечение се правели концерти и се провеждали много събития.

Твърдяла, че е сирак, а родителите й са били живи, но разделени. Тя почти не контактувала с тях. Предадена е на полицията от баща си. Майка й обяснява, че Ашли е имала нужда от внимание и е направила измамата, за да се чувства важна и обичана.

Соня Люкър лъже цели 6 години

43-годишната Соня Люкър и съпруга й Джералд са събирали дарения от приятели, колеги и от местната църква от 2004 до 2010 година. Те са събрали над 19 000 долара, по-голямата част, от които от техни близки.

С 14 000 долара те изплатили ипотеката на къщата си, а с останалите 4 000 долара си купили мотор Harley Davidson.

Тя бе осъдена на 18 месеца условно и 200 часа общественополезен труд.

Тя събира пари във Facebook

39-годишната Кристин Холцман от Илиноис е лъгала, че има тумор в мозъка и е събрала над 16 000 долара от дарения. Приятелите й са направили страница във Facebook, където събирали пари за лечението й.

Местна фондация пък направила ремонт на къщата й безплатно.

Делото ще бъде този месец юни, заплашват я от 3 до 7 години затвор.

Мъж лъже, че жена му има рак

31-годишният Скот Уелингтън лъгал колегите си в продължение на 2 години за това, че съпругата му има нелечим рак. Колегите му събрали 7 000 долара дарения, а той често ползвал отпуски, за да „прекарва повече време с нея“.

Колегите му заподозрели измамата, когато той им казал, че съпругата му е починала, но те не могли да намерят съобщение за смъртта й или некролог във вестника (в САЩ некролозите се публикуват в местните вестници).

Измамата била окончателно разкрита, когато жена му отворила съболезнователна картичка за собствената си смърт. Тя самата нямала идея за това, че в последните 2 години мъжът й е лъгал, че е болна. Той може да получи до 15 години затвор, ако бъде признат за виновен.

Тя лъже, че 15-годишната й дъщеря умира

40-годишната Алиша Кели от Южна Каролина лъгала, че дъщеря й е болна от рак в последна фаза. И това не е всичко. Тя била разкрита, след като полицията открила мумифицираното тяло на дядо й. Кели скрила смъртта му, за да може да получава пенсията му.

Тя получила условна присъда от 10 години затвор.