Достъпът до клуба на милиардерите е предел на мечтите за много млади красиви жени, но попадането там никак не е лесно. За писателката Мелъни Крафт обаче не е така- тя дори пише книга (Man Trouble), в която разказва за това как е успяла да завоюва милиардера Лари Елисън от Oracle и съответно да се омъжи на него:

Външността на съпругите на милиардерите, разбира се, е важна, но умът е двойно по-важен. Например разкошната блондинка Луси Соутуорт, съпруга на Лари Пейдж от Google, е доктор по биоинформатика от Стандфордския университет, където се запознава със съпруга си. Както ще видим- много от милиардерските съпруги не просто имат добро образование, а имат изключително добро образование.

Още по-големи шансове имат известните жени: Салма Хайек се жени за френския милиардер Франсоа-Анри Пино, Наоми Кембъл успя да разведе руския олигарх Владислав Доронин, бившата съпруга на Берлускони- Виктория Ларго, е актриса, а Кейт Кепшоу се запознава с мъжа си Стивън Спилбърг на снимачната площадка.

Второто любимо място, на които дамите срещат милиардери, явно е офисът: Мелинда Гейтс е служител на Microsoft, когато среща Бил Гейтс. Уенди Данг работи за Рупърт Мърдок преди да се ожени за него ... Но да видим, кои са жените, които стоят до най-богатите хора на планетата:

Вторият най-богат човек на планетата Бил Гейтс е щастливо женен от четвърт век за Мелинда Гейтс. Както казахме тя се запознава с Гейтс, докато работи като мениджър в Microsoft, след сватбата напуска работа, ражда три деца и се занимава с благотворителност. Двамата твърдят, че тайната на техния брак е в това, че са не само мъж и жена, но и партньори във всички начинания.

Историята на любовта между милиардера Уорън Бъфет и емигрантката от СССР Астрид Менкс е достойна за кино. След смъртта на своята първа съпруга знаменитият инвеститор започва връзка с нейна приятелка- Астрид Менкс, емигрантка от бившия СССР. Двамата са заедно повече от 20 години, когато Бъфет- вече на 76 г. се решава да й поиска ръката.

Собственикът на LVMH Бернар Арно покорил сърцето на настоящата си съпруга Елен Мерсие не с милиардите си, а с умението си да свири валсове на Шопен (Елен Мверие е известна пианистка). Съпругата на Арно е смятана за една от най-елегантните жени във Франция и макар да не е модел, е истинска реклама за компанията.

Съвсем наскоро най-младият милиардер Марк Закърбърг официално престана да се брои за ерген, женейки се за приятелката си от университета Присила Чан

Най-богатият човек в Индия Мукеш Амбани има за спътница в живота своята връстница Нита Амбани. Тя произхожда от средната класа и е социолог по образование, но откакто е омъжена, основната й дейност е благотворителност.

Хазартният магнат Шелдън Аделсън вече 20 години е женен за Мириам Осшорн. Тя е лекар, завършила е университета в Тел Авив и ръководи фонд за борба с наркоманията. Двамата признават, че ги сплотила лична трагедия- през 2005 г. техният син Мичъл почина от свръхдоза.

Шведският магнат Стефан Персон ( H&M) вярва, че жената не трябва да си стои в къщи. Затова неговата съпруга Денис Персон е и негов делови партньор.

Получила степен MBA в Йеилския университета, Уенди Данг започва работа в телевизионната компания Star TV в Хонконг и там се запознава с Рупърт Мърдок, собтвеник на телевизията. Сега съпругата на медийния магнат отговаря за портала MySpace China. Двамата имат две малки дъщери.

Съпругата на Сергей Брин- основател на Google, Анна Войчицки е завършила Инвестиционен анализ на здравеопазването в Йеил. Двамата се запознават покрай сестрата на Ан, от която Брин наема гараж. Съпругата на Брин работи в собствената си компания за биотехнологии, в която естествено най-големият инвеститор е Google.

Съпругата на другия създател на Google Лари Пейдж, Луси Саутуърт продължава да работи като учен в сферата на генетиката. Освен че е красива, съпругата на Пейдж има дипломи от Стантфорд, където се запознава с мъжа си, Харвард и Университета в Пенсилвания. Тяхната сватба през 2007 г. е една от най-неуспешно пазените тайни.

Мелания Тръмп е бивша словенска манекенка. Тя стана третата съпруга на Доналд Тръмп през 2005 година, макар че двамата са заедно още от 90-те години. Когато съпругът й се кандидатира за президент, медиите се шегуваха, че Мелания би била най-горещата първа дама в историята на САЩ.