И днес вероятно българският пазар няма да ни изненада с нищо ново, коментира за Profit.bg Димитър Георгиев, ръководител направление „Финансови пазари“ в ЕЛАНА Трейдинг.

Една от най- лесните прогнози, свързана с финансовите пазари, сега са очакванията за поредната вяла сесия с ниска активност, безлични обороти, големи спредове и минимални изменения на основните индекси. Сред малкото дружества с потенциал за оборот над 50 000-100 000 лева са АДСИЦ дружествата, посочва още Георгиев.

Много компании се търгуват на нива, по-ниски дори и от дъната от 2009 г. , но и това не прави особено впечатление на инвеститорите и не провокира нито покупки, нито продажби.

Всъщност днес е една от последните търговски сесии в историята на българския капиталов пазар, които продължават до 13:45 ч. Точно след две седмици търговията ще се удължи до 17:00 ч. Вероятността това да доведе до промяна на динамиката на пазара е минимална, завършва Димитър Георгиев.

Нека припомним, че вчера SOFIX се покачи с 0.81% до 290.83 пункта, а BG40 загуби 0.59% до 109.02 пункта.

* Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти