„Създаване на надеждно бъдеще“ е темата на презентацията, която ще изнесе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на кръгла маса на икономисти на бързоразвиващите се пазари в рамките на Петербургския международен икономически форум (21 – 23 юни 2012 г.).

В панела, посветен на ключовите рискове и възможности за глобалната икономика, участват водещи икономисти, лектори, анализатори и банкери от цял свят – сред тях са бившия финансов министър Алексей Кудрин, Алексей Мойсеев, д-р Луцио Виниас де Соуса, Роланд Наш и други.

На форума министър Дянков ще се срещне с представители на Световната банка и с вицепремиера и министър на финансите на Сингапур Тарман Шанмугаратнам.

Петербургският международен икономически форум се провежда за 16 път.

Основните заседания на форума тази година ще бъдат посветени на ролята на развиващите се страни във формирането на регионалния и глобален дневен ред. Пленарното заседание ще бъде открито от президента на Руската федерация Владимир Путин.

След участието си в Санкт Петербург Симеон Дянков ще отпътува за Люксембург за редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН).