Wall Street Journal информира за краткотрайното, но много доходоносно пребиваване на поста главен изпълнителен директор на новосъздадена голяма компания за комунални услуги на американеца Бил Джонсън.

Според изданието Джонсън ще получи обезщетение в размер на до 44.4 млн. долара, въпреки че е ръководил едва три дни Duke Energy, която наскоро придоби старата му компания Progress Energy, за да създаде дружество за комунални услуги, което ще обслужва над 7 милиона клиенти в Югоизточния и в Централния западен район на САЩ.

Според документи подадени до щатската Комисия по ценни книжа и борси Джонсън е подписал договора си на 27 юни, точно преди финализирането на сливането на 2 юли. Той напуска поста си в 12:01 наобяд на 3 юли.

Според източници близки до компания бордът на директорите е решил, че Джонсън не подходящият човек за тази работа и дава поста на Джим Роджърс, който е ръководил Duke преди сделката.

Това се случва въпреки факта, че от 18 месеца се е знаело, че Джонсън ще оглави новата компания.

Джонсън очевидно не е имал представа какво предстои да се случи.

То обаче ще получи сумата наведнъж, стига да оказва съдействие на Duke и да не злепоставя бившия си работодател, пише WSJ.