Четирима мъже са задържани при операция срещу застрахователни измами с лизингови автомобили и разпространение на наркотици на кюстендилската полиция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Служителите на РУП-Кюстендил са извършили претърсвания на четири адреса на територията на областния град и селата Рашка Гращица и Слокощица, в хода на спецоперацията. Там те открили различни по вид документи за регистрация, собственост и прехвърлянe на моторни превозни средства – част от тях на български, друга – на чужди езици, и девет печата на различни фирми, учреждения и нотариус.

Иззети са множество авточасти на коли от марките BMW, Audi, Suzuki, Hyundai. Намерени са автомобилни ключове, талон за регистрация на автомобил, обявен за общодържавно издирване през 2010 г. В близост до имот в с. Рашка Гращица полицаите попаднали на пликове с различни прахообразни вещества, общото им количество надхвърля 3.5 кг.

При направения полеви наркотест те реагирали на хероин, метамфетамин, барбитурат. Открити са още части от лек автомобил – всички с идентификационни номера.

В рамките на 24 часа са задържани Р. В. /34 г./, Р. А. / 42 г./, Д. Й. /35 г./ и С. М. /27 г./. Назначени са експертизи, работата по документирането на случая продължава.