Във връзка с рехабилитацията на естакада "Девня" е въведена временна организация от пътен възел "Суворово" до пътен възел "Неофит Рилски" по автомагистрала "Хемус", съобщи СБА. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по пътя Русе-Варна /област Варна/.

По автомагистрала "Люлин" от Софийски околовръстен път до втори пътен тунел се подменят фуги на ляво пътно платно. В района на област Пазарджик по посока Пловдив по автомагистрала "Тракия" също се извършва ремонт. Преминаването през ГКПП на страната е нормално. Продължават пътуванията на турски граждани, които работят в страни от ЕС към Турция за лятната им почивка. В резултат на това на ГКПП - Калотина трафикът на влизане в България е по-интензивен, предупреждават от СБА.

При температура на въздуха над 35 градуса Целзий, за времето от 13.00 до 21.00 часа, се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища. Забраната не важи за автомобили превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни, припомнят от СБА.

При катастрофи през изминалото денонощие е загинал един, а 17 са ранени, от които един е с опасност за живота, съобщава Съюзът на българските автомобилисти /СБА/ по данни на Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция". На територията на страната са станали 13 тежки пътно-транспортни произшествия /ПТП/. За района на София леките катастрофи са 85, три са тежките ПТП с трима ранени, от които един е с опасност за живота, посочва СБА.