И днешната борсова сесия не очаквам да донесе особено въодушевление на инвеститорите на БФБ, по-скоро плавно възстановяване на ликвидните позиции, коментира за Profit.bg Дамян Колев, брокер в Наба Инвест АД. Те бяха подложени на по-масирана разпродажба, най-вероятно в резултат на по-големите от обичайното обратни тегления и затваряне на позиции от страна на институционални инвеститори.

Влияние върху това оказват и задълбочаващите се проблеми в Еврозоната –евентуален държавен фалит на Гърция, критично високите лихви по испанските ЦК и все по-високата вероятност да бъде спасявана от европейските спасителни фондове.

Видяхме изтегляне на офертите „продава“ с по-малки части на по-високи нива, което дава възможност да се заздрави нивото на подкрепа 300 SOFIX, посочва още Колев.

Оборотите обаче остават ниски, като тук изключвам предварително договорените сделки между колегите, и надали ще видим смяна на сантимента преди есента, завършва Дамян Колев.

* Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансов инструмент!