Двама кулинари и осем интернет гении влязоха в класация на addicted2success.com за най-успешните предприемачи, които не са чакали да завършат училище, за да започнат собствен бизнес. Нека видим кои са те:

През 1999 г. 14-годишният Адам Хилдред заедно със свои приятели създава популярната социална мрежа Dubit. През 2005 г. капитализацията на неговата компания вече е 3.7 млн. долара. Хилдред обаче не спира дотук и създава антиспам програмата Crisp thinking. През 2011 г. младежът вече е в топ 100 на най-богатите млади британци – класация на Sunday Times. Личното му състояние се оценява на 38 млн. долара.

Шон Беник създава онлайн магазин за продажба на мебели bizchair.com, когато е на 14 години. През 2010 г. през неговия магазин вече са продадени стоки за 58 млн. долара. Момчето, което започва с инвестиция от едва 500 долара, днес притежава 48 млн. долара лично състояние.

През 2002 г. Фрейзър Дохърти е на 14 години и обича да помага на баба си във варенето на сладко. На 16 предприемчивият шотландец решава да напусне училище и да основе своята компания Super Jam. В наши дни компанията доставя продуктите си в почти всички големи вериги магазини и печалбата й за 2011 г. се оценява на 1.2 млн. долра. Самият Фрейзър Дохърти е заделил за себе си скромно състояние от 2 млн. долара.

Камерън Джонсън „открехва“ вратите на деловия свят на 9 години, когато продава билети. На 11 вече има достатъчно средства, за да открие своята компания Cheers and Tears. На 15 месечният му чек вече възлиза на 400 000 долара. Нетното му състояние се оценява на 3.2 млн. долара в наши дни.

Следващият ни стартъп гений се казва Ашли Коулз. На 14 години тя взема назаем от майка си 8 долара, за да създаде свой сайт (whateverlifе.com), който бързо печели популярност. На 17 Коулз вече има в сметката си 1 млн. долара. Днес вече разполага с 8 млн. долара.

Крис Филипс печели първия си милион, когато е на 17, благодарение на своята хостинг услуга dot5hosting. На 19 младият британец получава от своя ресурс по 10 млн. долара приходи на година.

Миловидната Джулиет Бриндак основава своя сайт Miss O and Friends, когато е едва на 10. По-късно се заема с писане на книги и издателска дейност. Днес младата дама е изпълнителен директор с 15 млн. долара лично състояние.

Катрин и Дейв КукПрез 2005 г. братът Дейвид и сестрата Катрин, тогава на 15 и 17 години, създават безплатна интерактивна версия на училищния си албум My Yearbook. Потребителите на мрежата вече са над 5 млн. души, което позволява на младите Кук да се конкурират с Facebook. My Yearbook се оценява на 20 млн. долара, което прави по 10 млн. долара за всеки от двамата.

През 2000 г. Тейлър Дикмен, който тогава е на 15 годфини, основава компанията Cooltronics, която учи потребителите как да ъпгрейват домашния си компютър и да го защитят от вируси. Абонатите и рекламодателите са му донесли от тогава досега 3.7 млн. долара.

Фара Грей е най-младият предприемач, открил свой офис на Уолстрийт. Фрей започва да се занимава с бизнес още шестгодишен, когато продава лосион за тяло. На 13 г. организира компанията Farr-Out Food и на 14 печели първия си милион. Днес младежът притежава 20 млн. долара.