Всички можем да се сетим поне за един филм, който влиза в челната десетка на най-касовите филми, но не са много тези, които могат да кажат кой е най-некасовият.

Това е психологическият трилър Zyzzyx Road, който е прожектиран една седмица в киносалон в Далас и успява да спечели всичко на всичко 30 долара от шестимата зрители, които посетили прожекции.

Или по-точно 20, защото актьорът и съпродуцент на филма Лео Грило възстановява парите за билети на гримьорката и нейна приятелка.

Всъщност това била и целта на създателите, защото в САЩ има закон, според който нискобюджетните филми имат правото да плащат по-ниски заплати на актьорите, стига лентата да бъде прожектирана в Америка.

Затова Грило наел киносалон в Далас за 1000 долара и без никаква премиера или реклама, Zyzzyx Road бил прожектиран веднъж на ден по обед в продължение на седем дни. Така че не е чудно, че само шест души са го гледали.

Но заради звездата на филма Катрин Хайгъл, която точно е започнала да се снима в „Анатомията на Грей“, той не потъва в забрава.

След години Грило решил да си възвърнат инвестицията от продажби в чужбина. Той и създателите започнали да продават дивидита зад граница. След известен период от време продукцията се продавала в 23 държави. Така до края на 2006 г. лентата била събрала вече 368 хиляди долара.