Хотелският сектор в Австралия бе разтърсен, след като проститутка спечели дело за дискриминация, което завела срещу мотел, предаде АП.

Досега хотелиерите смятаха, че имат право да решават кого да допускат в своите хотели и мотели, посочва АП. Съдът обаче реши, че мотелът "Дроувърс рест" в миньорския град Моранба (щата Куинсланд) е нарушил правата на проститутка, като не й разрешил да наеме там стая, за да обслужва клиентите си.

Проститутката 17 пъти наемала стая в мотела, преди през 2010 г. собствениците да разберат с какво всъщност се занимава, пише БТА.

Жената загубила първото дело пред едночленен съдебен състав, но обжалвала решението пред двучленен трибунал, който отсъдил в нейна полза.

Тя се надява да получи обезщетение в размер на близо 32 хил. щатски долара заради тази проява на дискриминация.

Проституцията в Куинсланд е законна, а дискриминацията, основаваща се на развиването на каквато и да било законна дейност, се смята за престъпление.

Освен това районът преживява бум в заетостта в мините, стимулиран от договорени огромни доставки на суровини за Китай. Тази конюнктура, естествено, привлича към района и секструженички.