Канадската автомобилна компания Conquest Vehicles, известна с бронирания си джип Knight XV, представи своя първи неброниран автомобил 4x4.

Conquest Evade представлява същинско чудовище, конструирано на основата на платформата на пикапа Ford F-550 Super Duty. Моторът е взет от бронирания Knight XV - 6.8-литров V10 с мощност 400 к.с., като ще е способен да работи както с бензин, така и с биоетанол, съобщава БГНЕС. Ще се предлага и дизелов вариант.

Джипът ще е оборудван с всякакви екстри, като между предната и задната част на кабината ще има преграда. Глезотиите включват LCD телевизор, 8+1 музикална уредба с най-високо качество, инфрачервени камери за нощно виждане и мощни прожектори на покрива, които ще се управляват чрез специален джойстик.

В направата на интериора са използвани композитни материали, скъпа кожа и палисандрово дърво. Обемът на салона на огромния Conquest Evade е цели 11.3 хил. литра. Очаква се първият суперджип от серията да слезе от конвейра през октомври т.г., като цената му ще е 579 хил. долара.