Фондацията Breakout Labs на ексцентричния милиардер Питър Тийл, отпускаща финансиране за проекти в сферата на биотехнологиите, обяви, че ще инвестира в нова компания, която произвежда принтирано триизмерно (3D) месо.

Modern Meadow, базирана в Колумбия, Мисури, ще получи грант в размер на 350 000 долара, за да продължи да разработва нови технологии за производство на месо и kожа.

Компанията създава материи, от които впоследствие се получава кожа и месо, което става за ядене, при процес, който елиминира много от отрицателните ефекти за околната среда, които са свързани с традиционното животновъдство, пише CNET.

“Modern Meadow комбинира регенеративната медицина с тризимерното принтиране, за да представи икономично и съчувствено решение на глобален проблем,” казва Линди Фишбърн, изпълнителен директор на Breakout Labs.

Простичко обяснено компанията си служи технология, която използва животински стволови клетки, за да създава алтернатива на месото, производството, която не замърсява околната среда.