Хотелите върху дървета са последната тенденция в луксозния туризъм, появявайки се из цял свят - от САЩ до Нова Зеландия.

Цените на нощувките в подобни хотели варират от 50 до 600 долара, според Wall Street Journal. На някои места обаче цената достига до 900 долара на вечер.

Вижте няколко хотела върху дървета, подбрани от Business Insider:

Tsala Tree Top Lounge в ЮАР разполага със стаи и вили от камък, дърво и стъкло. Цената на стаите варира около 400 долара на вечер.

Ariau Amazon Towers в Бразилия е най-голямата група хотели върху дървета в света. Курортът предлага пакетни оферти за всевъзможни дейности по река Амазонка.

Winvian в щата Кънектикът разполага с редица къщички, в това число и такава, която виси от дърво. Цените им варират от 499 до 899 долара за нощувка.

Tree House Lodge в Коста Рика разполага с дървен мост, който отвежда посетителите до входната врата на тяхната хотелска стая. Цената на нощувките започва от 300 долара на вечер за двама.

Sanya Nanshan Treehouse Resort в Южен Китай предлага красив изглед към океана. Цените започват от 122 долара.

Tree House Cottages в Манали, Индия е семеен хотел, в който гостите получават домашно сготвена храна. Къщичките струват около 50 долара на вечер.

Tree House Hideaway се намира на границата на индийския Национален парк Бандавгар. Стаите струват между 253 и 416 долара на вечер.

Redwoods Treehouse в горите на Нова Зеландия е усамотено място. Стаите във форма на шушулка висят на 9 метра над земята и могат да бъдат наемани за до 30 души.

Tree House Point в щата Вашингтон представлява двуетажен ваканционен дом на 30 минути от Сиатъл.

Hapuku Lodge в Нова Зеландия предлага изглед към планина и към крайбрежието на Тихия океан. Къщичките са с три различни големини.