Обединение Метро Дружба е подписало договор с Метрополитен ЕАД за изграждането на "Проект за разширение на метрото в София: Втори етап - първи диаметър: "бул. Цариградско шосе (МС 19) - ж.к. Дружба - летище София (МС 23) Обособена позиция II: "Участък от км 3+184.90 (края на МС20) до ул. Поручик Неделчо Бончев км 5+010.

Обособена позиция II включва участък от 1825 м, в която попада и изграждането на метростанция 21, която ще бъде ситуирана на бул. Искърско шосе и Подпоручик Йордан Тодоров.

Водещ партньор в обединението е Трейс Груп Холд, с партньори Мостконсулт ООД и АР Джи Би, а стойността на договора е 76.4 млн. лв.

Компанията изгради три метростанции от първи метродиаметър - Младост 1, Младост 3 и Цариградско шосе, както и прилежащия към тях метропът. Трейс Груп Холд изгражда и втори метродиаметър в центъра НДК-бул. Черни връх с три метростанции, които се очаква да бъдат пуснати в петък, 31 август.

Това е втори голям договор за компанията само в рамките на десет дни, след подписването на контракт за строителство на участък от Софийски околовръстен път на стойност 48 млн. лв.

Един час преди затварянето на днешната борсова сесия по позицията са прехвърлени 500 лота на цени между 4.00 и 4.20 лв. за брой.