За почитателите на супер колите това е изключителен парад на красотата - флотилия от 964 коли Ferrari на рекордната стойност от 100 млн. паунда.

Собствениците на 964 луксозни автомобила, които се събраха около пистата Силвърстоун, поставиха световен рекорд за най-големия парад на супер коли в света.

Най-скъпото задръстване на всички времена беше водено от пилота на Ferrari във Формула 1 Фелипе Маса, който шофираше черно Ferrari 458 Spider.

Предишният рекорд от 490 Ferrari беше поставен в Япония преди четири години. Общата мощност на флотилията от модели от последните 40 години надхвърля 500 000 конски сили.

Заради големия брой автомобили, които участваха в парада, само 250 метра от 5.8-километровото трасе останаха свободни, съобщи БГНЕС.

"Никога не съм виждал толкова много Ferrari на едно място, а съм член на клуба на собствениците на Ferrari от 14 години. Невероятно е колко много хора ценят Ferrari. Участвах в поставянето на рекорда през 2007 г., след което японците го победиха. Да се надяваме, че днес направихме невъзможно за тях да го подобрят отново. Беше невероятно", заяви 61-годишният Дейв Уайтли от Бирмингам, който кара своето Ferrari 308 от 1983 г.