През тази седмица в YouTube се появиха мистериозни видеа, в което Мит Ромни говори пред богати дарители по време на частно събитие за набиране на средства за кандидат-президентската му кампания.

Съдържанието на тези видеа обаче не вещае нищо добро за Мит Ромни.

В най-спорното изречение Ромни говори за 47% от американците, които, според него, "ще гласуват за Барак Обама при всички обстоятелства."

Ето какво казва Ромни:

"Добре, има 47% от американците, които зависят от правителството, които са с Обама, които смятат, че са жертви, които вярват, че е задължение на правителството да се грижи за тях, които смятат, че имат право на здравно осигуряване, на храна, на жилища и на всичко, което се сетите. Те смятат, че това им се полага и че правителството трябва да им го даде."

Ромни казва още: "Никога няма да убедя тези хора, че трябва да поемат лично отговорност и грижа за собствения си живот... Моята работа е да не се притеснявам за тях."

Ромни вече изостава зад Обама, според социологическите проучвания, но според някои политически наблюдатели, тези изказвания ще му струват изборите.

След като видеата се появиха, от щаба на Ромни пуснаха съобщения, в което се казва, че той "иска да помогне на всички американци" и че "той е загрижен за увеличаващия се брой хора, които зависят от социалните помощи."