Изпращането на съобщения играе ключова роля в общуването във времето на високите технологии, пише в. "Дейли мейл".

Необвързаните хора отделят средно по 14.5 минути, за да напишат SMS сред първа среща, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Данните от анкетата показват, че една трета от хората се разочароват от потенциалните партньори именно заради съдържанието на SMS-ите.

Кои са най-често допусканите грешки при писането на съобщения?

Лошият правопис, съкращенията, акронимите, т.нар. "двойни SMS-и" (изпращане на второ съобщение преди да е получен отговор на първото), съобщенията от една дума и усмихнати личица, отговарят експертите.

Всички тези нарушения могат да провалят една зараждаща се романтична връзка. Проучването показва още, че 60% от необвързаните мъже са по-склонни от самотните дами да помолят свой приятел да провери съдържанието на SMS-а, който искат да изпратят след първа среща.

Времето да пишат текстови съобщения след първа среща пада основно върху плещите на мъжете.

Над 50% от необвързаните жени смятат, че е задължение на кавалера първи да изпрати съобщение.

Само 16% от дамите са на мнение, че след първа среща е редно те да реагират първи.

"Във времето на новите технологии, когато общуването по електронен път е неизменна част от бита, ако се надявате на втора среща с потенциален партньор, е много важно не само как ще се представите на първата среща, но и какво ще напишете след нея", казва Кейт Тейлър от сайта за запознанства Match.com.

Съветът на експерта е първият SMS след среща да бъде сърдечен и да не разкрива чувства, независимо дали те са положителни или отрицателни.

"Мъже, бъдете загадъчни. Вашият коз е текстово послание от типа "Беше ми приятно да се срещнем", допълва Тейлър.