Политиката или възпитанието на децата? Здравеопазването или конете? Докато двамата кандидати, президентът Обама и Мит Ромни, водят ожесточена дискусия по радиа и телевизии за данъци и бюджетен дефицит, техните съпруги водят паралелна битка за Белия дом на страниците на светските списания, пише The Times.

В ноемврийския брой на Good Housekeeping Мишел Обама разказва как двамата с мъжа й всяка сутрин правят гимнастика, докато в октомврийския брой на Woman's Day Ан Ромни споделя умиляващи спомени от ухажването на Мит, без да пропусне, че той и досега й пише любовни писма и подарява люляк за Деня на майката.

Целта на това е разбираема: образите на двамата кандидати, които постоянно са обвинявани в затвореност, да бъдат представени по-човешки.

Жените от всички възрасти обикновено гласуват по-често от мъжете и симпатизират повече на демократите, което дава известно предимство на Мишел Обама. Но Ан Ромни печели сред т. Нар. „майки на млади футболисти“, т. е. жените от предградията на средната класа.

Засега само едно женско списание се е осмелило да даде прогноза за изборите. В октомврийския си брой Family Circle публикува резултатите от конкурс за рецепта за бисквити. Този конкурс е нещо като законодател на модата: четири от петте предишни победителки са се оказвали в Белия дом.

През тази кампания победител излезе Мишел Обама, но с най-малката разлика в цялата история на списанието.