За пореден път Джордж Сорос нарушава клетвата си да не се намесва в предизборни кампании. Това коментира в свой материал в The Washington Times. „Филантропът – радикалист е разтревожен от реалната перспектива Мит Ромни да стане 45-ия президент на САЩ“, коментира Терънс Скенлон, ръководител на анализаторския център Capital Research Center (Вашингтон).

След като рейтингите на Ромни и Обама станаха сравними, Сорос обеща да вложи още 1.5 млн. долара за кампанията на Обама и в помощ на конгресмените демократи.

Валутен спекулант, когото съдът призна за виновен за търговия с вътрешна информация, Сорос в периодите между изборите си придава мъченически вид и се кълне пред журналистите, че излиза от политиката. Въпреки това той никога не е осъществявал заплахата си да спре пожертвуванията.

Според наблюдателя Сорос не може да се въздържи от финансирането на предизборни кампании, точно както гладна акула от упоен тюлен. „И Сорос, и акулите прекрасно усещат, когато водата се смеси с кръв“, коментира Скенлон, напомняйки прословутата обезценка на британския паунд за един ден през 1992 г.

Сорос е част от Democracy Alliance - „затворен клуб на радикални леви плутократи“. Смята се, че следвайки примера на Сорос, членовете на клуба могат да пожертват за демократите около 100 млн. долара.