Автомобилът, в който е пътувал министърът на транспорта Ивайло Московски, е катастрофирал в района на ловешкото село Голец, предаде БГНЕС.

Станала е верижна катастрофа. ТИР е бил аварирал на пътя и друг автомобил е тръгнал да изпреварва него и предните коли, които са го изчаквали. Този автомобил се е ударил челно в автомобила, в който е бил министърът на транспорта и хора от екипа му.

Първоначално бе съобщено, че Московски е със счупена ръка, а жена от колата му е с два счупени крака. В последствие се оказа, че и двамата са с по-леки травми.

"След рентгеновите снимки се установи, че министър Московски има само изкълчване на костици на дясната длан. Състоянието му е стабилно", обясни директорът на МБАЛ-Ловеч д-р Тихомир Бенев.

На мястото на инцидента пристигна министър Томислав Дончев, както и цялата областна дирекция на полицията в Ловеч, начело с комисар Георги Иванов.

Изясняват подробности около катастрофата, която е станала малко след 14 ч.

Автомобилът на Ивайло Московски е пътувал в посока Варна. От НСО са съобщили пред БНР, че министър Московски е пътувал с кола на Министерството на транспорта, а не с кола на НСО.