Мачът Обама:Ромни завърши с резултат 2:1. Последният дебат между кандидатите за Белия дом затвори глава от кампанията с по-нападателен от всякога Обама, който непрекъснато репликираше на Ромни за всяко от изявленията, направени сега или в миналото, коментира в. „Паризиен”, цитиран от Фокус.

След края на третия предизборен телевизионен дебат в САЩ анализаторите все пак откриват както нови, така и повтарящи се неточности в аргументите на кандидатите по въпроси от Ирак до „Ал Кайда”, предаде радио „Гласът на Америка”.

Непосредствено след дебата експерти разкритикуваха действащия държавен глава Барак Обама за изопачаването на думите на Мит Ромни, който в началото на своята кампания заяви, че не си струва да се „преобърнат небето и земята и да се похарчат милиарди долара” за залавянето на Осама бин Ладен.

Обама посочи, че Ромни не смята, че намирането на лидера на международната терористична мрежа е било важно. Според анализатори обаче републиканецът е имал предвид по-мащабна стратегия по отношение на „Ал Кайда” вместо да се преследва единствено нейния лидер.

Обама си навлече критики и за това, че припомни думите на своя опонент, че краят на войната в Ирак е бил „трагичен”.

Мит Ромни обаче допусна груба грешка като заяви, че Дамаск и Техеран са съюзници, тъй като Сирия е „пътят на Иран до морето”. Иран има собствен излаз на море и няма сухопътна граница със Сирия.

Според социологическите проучвания 53% от анкетираните смятат, че именно настоящият държавен глава е излязъл победител от двубоя, докато едва 23% намират, че Ромни е бил в по-силна позиция.