Рори Макилрой, който оглавява световната ранглиста на професионалните голфъри, е на път да стане свободен агент на рекламния пазар в края на годината.

Според Irish Times има спекулации, че Макилрой ще подпише рекламен договор с Nike и че сделката може да е на стойност около 250 млн. долара.

В последните дни се засилиха спекулациите, че Рори Макилрой е на път да подпише сериозен договор с Nike, когато настоящият му договор с Titleist/Footjoy изтече в края на годината. Евентуалната сделка би могла да е на стойност до 250 млн. долара за период от 10 години, което, като параметри, се добилижава до настоящия договор на Тахгър Уудс със спортния концерн.

На този етап е трудно да се каже дали това е просто слух или някакво обосновано предположение. Когато Макилрой беше запитан за слуха, той избегна отговор на въпроса, заявявайки пред Reuters, че оставя тези въпроси на мениджъра си, "за да може да се концентрира върху играта си."

При всички случай подобна сделка би имала смисъл. Тайгър Уудс получава около 30 млн. долара годишно от Nike по настоящия си договор. Въпреки че от Nike настояват, че ще запазят Уудс като рекламно лице, Макилрой е най-близкото нещо, с което голфът разполага за наследник на Тайгър Уудс.