Туристическият портал Tripadvisor за пореден път се обърна към потребителите си, за да състави класация на тези хотели, които са успели в най-голяма степен да впечатлят посетителите с необичайната си и оригинална атмосфера. Хотели от Азия до Южна Америка успяха да намерят място в челните пет:

5.Hang Nga

Наричат този хотел във Виетнам „Лудата къща“. Нейният създател - архитект Данг Бет Нга, живее в една от стаите. В момента това е една от забележителностите на Виетнам и често влиза в туристически и архитектурни списания. И докато чужденците не могат да опишат възхищението си от смелия, артистичен и авангарден проект, смятан за смесица от Гауди, картините на Салвадор Дали и анимацията на Уолт Дисн,и властите години наред спъваха строителството му. Цената на нощувките в десетте тематични стаи, всяка посветена на различно животно, варира от 30 до 70 долара

4.Treebones

Комплексът, разположен на брега на океана в Калифорния, се състои от 16 юрти и едно „генздо“. Басейн, суши бар и много топли одеала допъват картината.

3. The Five Hotel.

The Five Hotel в Париж обича да глези гостите си с приятни дреболии: пресен хляб от знаменитата пекарна „Монж“, чай Mariage Frres и козметика L'Occitane. Той разполага с 28 индивидуално създаден стаи с легла и баня, приканващи ви да опитате усещането за левитация. За да са сигурни в разнообразието, създателите на хотела поканили седем различни дизайнера, които да разработят различните теми и интерактивни функции.

2.Propeller Island City Lodge

Този хотел се намира в един от най-авангардните градове в наши дни, Берлин. Създаден е по мотиви от книгите на Хул Верн и в него можете да избирате между 30 тематични стаи: с плаващо легло или обърната стая и дори да прекарате нощта в стая, в която вместо легла има два бели ковчега. Някои посетители определят това като най-страховития опит, който са имали.

1.Costa Verde

Разположен в Националния парк „Мануел Антонио“ в Коста Рика, уникалният самолет Боинг 727 беше превърнат в луксозен мини хотел, който разполага с едно единствено помещение, разделено на гостна, столова с малка кухня и две спални. Всичко в хотела е изработено ръчно от дърво. Една нощувка струва между 300-350 долара.