Хелоуин вече чука на вратите ни, нощта на призраците наближава и вие се нуждаете от подходящо място, което да ви накара да загубите ума си? Точно преди призрачния фестивал сайтът за резеревации trivago.de сравнява зловещи хотели, намиращи се в легендарни местности, както и такива, в които витаят духове, според отзивите на онези, които вече са ги посетили.

Който не вярва в присъствието на призраци, може да открие идеалната атмосфера, за да размисли. А ето ги и десетте възможности:

1. Parador de Cardona, Испания

В хотел Parador de Cardona в небезизвестната Torre de la Minyona („Кулата на госпожиците“) в Испания все още се поддържа жива легендата за Аделайде – дъщерята на графа на Кардона. Духът ѝ обитава стая 712. Предлага се средновековен интериор с характерните за епохата тавани с куполи, каменни зидове и вътрешни дворове.

2. The Stanley, САЩ

В хотел The Stanley се е усамотявал дори самият Стивън Кинг, за да напише един от най-известните си романи: „Сиянието“ (The Shining, 1977). Дали е случайно, че и до днес от време на време се чуват призраците на играещи си деца в стая 418? Разположен е в подножието на Rocky Mountain National Park в Колорадо, а интериорът му е изпълнен със старинни, тежки дървени мебели.

3. Relais Castello Bevilacqua, Италия

През ХIV век търговец построява крепостта, за да защитава страната си, но след пожар през 1884 г. гласът му продължава да се чува из градината. Днес това е 4-звезден хотел-замък в провинция Верона с изискана средновековна атмосфера във венециански дух.

4. The Langham Hotel, Англия

The Langham Hotel се намира в Лондон. В стая 333 един дух все още извършва чудовищните си дела. Твърди се, че някога млад лекар убил жена си, а после се самоубил. Оттогава гости на хотела непрекъснато съобщават за необясними явления. В 5-звездния хотел от 1865 г. са живели кралски особи и знаменитости. Кой би искал да се лиши от духовете на подобно място?

5. Villa Traiano, Италия

Това е хотел с 4 звезди в Беневенто. Известните „Вещици от Беневенто“ от XII век са вероятната причина за смущаването на реда и спокойствието в този район. И до ден днешен преди началото на зимата те пеят и танцуват в мъгливите есенни нощи.

6. Domus Selecta Castillo De Buen Amor, Испания

Хотелът се намира в регион Саламанка и е замък от XI век. Според много легенди, в стаите му се случват необясними явления. Има не малко разкази за мистериозни викове посред нощ и скитащи духове на мъртъвци. Някои от стаите на старата пясъчно-каменна крепост се намират в малки кули, а подземните тъмници са превърнати в ресторант.

7. Hotel Del Coronado, САЩ

Намира се в Сан Диего. Тази луксозна къща, според преданията, е обитавана от духа, известен от филма "Някои го предпочитат горещо" с Мерилин Монро и Тони Къртис. Той е на млада жена, която умира там през 1882 г. при мистериозни обстоятелства. Хотелът дори е обявен за национален паметник през 1977 г. заради най-старата си част – голямото дървено фоайе.

8. Dunsley Hall Country House, Англия

Разположен е в Уитби. През 1890 г. в този пълен с исторически сгради град отседнал Брам Стокър, авторът на романа „Дракула“. Престоят там явно го е вдъхновил, след като руйните на тамошното абатство стават основна сцена за неговия роман на ужаса. Всички стаи в хотелa са обзаведени с големи легла и тежки полилеи. Интересно дали в нощните шкафчета можете да откриете романът „Дракула“.

9. Dr. Holms, Норвегия

Намира се в град Гейло. Една жена се самоубива там през 1926 г., след като хванала съпруга си в леглото с друга жена. Днес призракът й витае из лобитата на дървената сграда в стил швейцарска хижа и най-вече в стая 320.

10. Casa Wagner Sighişoara, Румъния

Разположен е в Сигишоара. Стигаме и до родното място на жестокия владетел Влад ІІІ, който, всъщност, е прототипът на граф Дракула. Стаите с дървени мебели в античен стил, тежки килими и специфична декорация определено поддържат вампирска атмосфера.