Преди година след треската около филма „Беднякът-милионер“, жител на един от най-бедните щати на Индия повтори историята му:

27-годишният Сушил Кумар от щата Бихар спечели 1 млн. долара в местната версия на „Стани богат“ - Kaun Banega Crorepati, след като до участието си работеше като чиновник за по-малко от 100 долара на месец. Кумар се бе готвил за шоуто, редовно слушайки програмите на Би Би Си, но и сам не очакваше, че участието му ще е толкова успешно. С 13 отговора той успя да спечели толкова, колкото с 800 години работа.

Година по-късно Интерфакс се връща към победителя, за да разбере как живее той сега.

Оказва се, че животът на победителя външно се е изменил съвсем незначително. Той живее в същия дом в който и по-рано (единайсет души в четири стаи) и носи същите дрехи. Неговата първа придобивка била собствен генератор за електричество за 500 долара- в градчето, в което живее, често токът спира за цели часове.

Освен това той си позволил и лаптоп- неговият първи собствен компютър за целия му живот.

Най-големият процент от разходите му обаче е покупката на собствена земя, на която строи дом за голямото си семейство.

Сушил също така изплатил дълговете на братята си и купил няколко украшения за жена си.

Общо, той похарчил около 200 000 долара от печалбата си, а останалото сложил в банката.

Запитан защо не се е опитал да приведе битовите си условия с новия си милионерски статус, „беднякът-милионер“ вдига рамене: „Къде да бързам? Старая се да харча разумно“.

В бъдеще Сушил, психолог по образование, мечтае да работи като преподавател по философия и да има собствена богата библиотека.

Неговата разумност и трезво отношение към парите доста се отличава от съдбата на други, успели да станат милионери за час.

Така например американецът Уилям Пост, който през 1998 г. спечели 16 млн. долара, похарчи парите си за по-малко от 10 години, купувайки къща, кола, яхта и самолет. Междувременно той едва не стана жертва на убиец, нает от собствения му брат, мечтаещ да присвои парите.

Друг милионер- Майкъл Керол, спечелил през 2002 г. 15.6 млн. долара, успя да профука състоянието си за 8 години, през които два пъти влиза в затвора за наркотици.

Има и още по-странни случаи. Британецът Матю Бридж, който през март 2011 г. спечели рекордния джакпот от 29 млн. долара, не успя да похарчи и цент от тях, защото няколко месеца по-късно почина. До последния си ден той живееше в едностаен апартамент и караше старичка й Vauxhall Astra.