Дни преди изборите за президент на САЩ, на които е кандидат баща му, синът на Мит Ромни - Мат Ромни, отпътува към Москва в търсене на руски инвеститори за брокерската му фирма в Калифорния. Това съобщава електронното издание на вестник „Ню Йорк Таймс”.

Вторият по старшинство син на Мит Ромни се е срещал с руснаците, които се надявал да убеди да инвестират средства в компанията му „Ексел тръст”, която притежава вериги търговски центрове в САЩ.

Въпреки че дейността на фирмата е ориентирана предимно към американския пазар, сега тя проучва възможностите за допълнителни инвестиции и на международния, коментират от „Ексел тръст”.

Бизнес визитата на младия Ромни влиза в пряко противоречие с политическите виждания на кампанията на баща му. Мит Ромни разкритикува президента Барак Обама за прекалено снизходителното му отношение кум Русия, наричайки страната „геополитически враг номер 1” на САЩ.

Кандидатът на републиканците обеща да се изправи твърдо срещу управлението на Владимир Путин, ако бъде избран на изборите във вторник, припомня bTV.

В свои публични изказвания Мит Ромни на няколко пъти обвини президента на Русия за несправянето му с вътрешните разногласия в страната и силните противоречие в ООН относно санкциите срещу Сирия и Иран.

Републиканския кандидат се нахвърли и срещу Барак Обама за това, че президента не прави достатъчно, за да защити човешките права в Русия, като го разкритикува за подписването на договор за ограничаване на ядреното въоръжаване с Москва, коментира още „Ню Йорк Таймс”, който официално подкрепя действащия американски президент в кампанията му за втори мандат в Белия дом.

Според изданието, от щаба на кампанията на Мит Ромни са отказали да коментират информацията.