Един от най-луксозните хотели в Европа – петзвездният Ashford Castle, разположен на 147 хектара земя в Ирландия, бе предложен за продажба за 25 млн. евро.

Колкото и висока да изглежда тази цена обаче, тя е едва половината от това, което плати през 2007 г. последният собственик на прекрасния замък, съобщава WAtoday.

Туристическият сектор в Ирландия силно пострада от кризата в страната и спада на европейските икономики. Имотният сектор също бе сериозно засегнат и цените силно се понижиха през последните години.

Така замъкът от 13 век, който някога е принадлежал на семейство Гинес, се оказа с цена, наполовина от времето преди кризата.

Стойността на една нощувка в този хотел варира от 400 до 1000 евро. Тук през 2001 г. се състоя сватбата на Пиърс Броснън, сред известните гости са били Роналд Рейгън, Барбара Стрейзънд и др.

Обявен за един от топ 50 хотелите на Европа, замъкът е разположен на брега на езерото Кориб, сред изумрудени полета, живописни хълмове и гъстите гори на графство Мейо.

Освен 83 луксозни стаи и 2 конферентни зали, хотелът разполага с училище за лов със соколи, обширна спа зона, голф игрище и басейн.