Продължаващата вече четвърта година тежка финансова криза доведе до увеличаване на броя на британците, които страдат от безсъние. Към днешна дата 51% от жителите на Острова се оплакват от проблеми със съня. Около 15.3 милиона души употребяват сънотворни, сочи проучване, цитирано от Би Би Си и БГНЕС.

След неспокойна и безсънна нощ 93% се оплакват от умора, а 83% - от лошо настроение. Едновременно с това 64% признават, че не могат да бъдат пълноценни на работното си място. 55% обвиняват именно безсънието за проблемите с близките си.

Британците все по-често сънуват кошмари.

При това финансовите ядове оказват огромно влияние върху тях. Най-честият "гост" в кошмарите се оказва не кой друга, а настоящият британски финансов министър – Джордж Озбърн. Това не е случайно.

Озбърн е "архитектът" на настоящата финансова политика на кабинета на Дейвид Камерън, която цели съкращаване на държавните разходи. Това на свой ред доведе до значителна безработица и намаляване на доходите.

"Всеки четвърти британец поне един път седмично сънува кошмари", пише "Дейли Телеграф". Най-нежеланите сънища са свързани с бившия премиер Гордън Браун, 32-годишната сексбомба Кати Прайс, треньора на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън и 18-годишната тийн сензация Джъстин Бийбър.