Детска учителка спечели златна монета във Facebook. Късметлийката е петдесет и пет годишната Атанаска Пенева от град Русе. Тя уж на шега решила да участва във Facebook играта заедно с още 11 000 други.

Условието на TavexGame било да познае цената на една унция злато по фиксинга на БНБ.

Предположениетo й e само на 4 стотинки дистанция от точната сума - 2602.41 лв.

Късметлийката сега се радва на монетата „Канадски кленов лист” на стойност 2715 лв., 31 грама и от чисто 24-каратово злато. Атанаска в момента работи като счетоводител, има две дъщери и за първи път в живота си изпробва своя късмет. Тя никога не е пускала дори тото, а ето, че ден преди финала, случайно попада на играта.

Именно заради това Атанаска гледа на монетата като на своя талисман и ще я пази за късмет, вместо да я осребри. Поради големия интерес и многобройните фенове на Facebook играта, организаторите от TAVEX планират разширение.

Новото й издание за месец ноември ще включва и всекидневни награди. Отговорилите правилно на въпроса на деня ще се състезават за сребърна монета. Голямата месечна награда си остава една унция злато.

Победителят ще се радва на „Виенска филхармония”, която е сред най-търсените от купувачите на злато в цял свят.

Дизайнът й е посветен на прочутия в цял свят оркестър, изработена е от злато с чистота 999.9 и е с най-големия диаметър спрямо останалите монети от 1 тройунция в света.

Facebook играта е напълно безплатна и предлага на всеки участник равен и реален шанс за победа, като вероятността да спечели е стотици пъти по-висока в сравнение с други подобни игри.

Следенето на борсовата цена на златото не е задлъжително, но увеличава многократно шансовете за победа.

За да е още по-примамлива за всички участници, играта дава награда винаги, дори когато нито един играч не е познал точната цена. В такъв случай, монетата отива при онзи, чието предположение е най-близо.