Обмисляте да си купите iPhone 5? Вероятно бихте предпочели парче картон във формата смартфона на цена от над 320 000 долара.

Картоненият iPhone няма дисплей, няма камера и не записва видео. Той също така няма нужда от жици, за да функционира, така че е безжичен, а батерията му ще издържи повече от тази на всеки друг iPhone на пазара.

Картоненият телефон също така е саморазграждащ се, което би трябвало да привлече природозащитниците. На пръв поглед всичко това изглежда като шега, но британският потребител на eBay mrbottlesfriend продава точно това и беше набрал 108 оферти.

Ако обаче човек се абстрахира от описанието, ще забележи, че странното предложение е с цел благотворителност.

Парите, набрани от търга, ще отидат за британска благотворителна организация, която помага за подобряването на достъпа до чиста вода и възoбновяеми енергийни източници на жителите на Кения.

Оригиналната оферта беше достигнала цена от 200 000 паунда (320 000 долара), но тя беше премахната от eBay поради неправилно използване на популярната марка.

Предложението е пуснато отново като описанието му в момента е, че мукавата е под формата на популярен телефон. За момента има едва 12 оферти като най-високата е 10.50 паунда (16.8 паунда).