С наближаването на коледните празници все повече се замисляме какъв подарък да изберем за любимите си хора. Безспорно тази година един от най-желаните и предпочитани (макар и влизащи в графа скъпи) подаръци ще бъдат смартфоните.

В този аспект големите производители вече са се подготвили и са извадили на пазара най-добрите си предложения, между които потребителите могат да избират.

А ето и кои са най-добрите модели смартфони на пазара в момента, според изданието Business Insider (като, разбира се, всеки трябва да вземе предвид и бюджета, с който разполага):

HTC One S

Корейският производител направи изключително точно попадение с този телефон, който съдейства за известно връщане на изгубени позиции. Според много специалисти, след модела на Samsung - Galaxy S III, този модел е най-добрият смартфон с операционна система Android. В САЩ този модел се предлага от мобилните оператори за 149.99 долара с двугодишен договор.

У нас моделът се предлага от един от водещите мобилни оператори за 559 лева. Без обвързане с договор моделът може да бъде намерен за 726 лева.

Galaxy Note II

Това е нещо средно между телефон и таблет. С огромния си дисплей от 5.5 инча, телефонът предоставя значителен работен обем, като разполага и с писалка за водене на записки.

До момента от модела са продали над три милиона броя, което го прави най-продаваният модел на Samsung след хитовия Galaxy S III.

Продажната му цена в САЩ е 299 долара с двугодишен договор. У нас с двугодишен договор от водещ мобилен оператор може да бъде закупен за цена от 899.90 лева.

На свободна продажба без договор телефонът може да бъде закупен за 1 079 лева.

iPhone 4S

Въпреки че излезе пета версия на популярния модел на Apple, предходният все още се продава, при това с дисконт. Изключително добро устройство, даващо достъп до изключителната инфраструктура на операционната система iOS.

Цената му с двугодишен договор в САЩ е 99 долара. У нас с двугодишен договор моделът може да бъде купен за 999 лева.

На свободна продажба телефонът може да бъде намерен за 1 099 лева.

HTC One X

Това се сочи от специалистите, като един от най-добрите модели телефони с Android през тази година, който е сериозен конкурент на модела Galaxy S III на Samsung. Моделът разполага с голям HD дисплей от 4.7 инча, както и 32 GB вградена памет.

С двугодишен договор в САЩ този телефон се предлага за 99.99 долара, докато у нас със същия договор цената на мобилното устройство е 639.90 лева.

Без обвързване с договор телефонът може да се намери за 814 лева.

Samsung Galaxy S III

Това се смята за най-добрия Android-телефон в момента, като същевременно той е и най-продаваният. С огромен дисплей от 4.8 инча той автоматично се свързва с 4G-мрежите, ако се предлагат такива.

Мобилните оператори в САЩ го предлагат на цена от 199.99 долара с двугодишен договор. У нас този телефон можете да закупите на цена от 829.90 лева с двугодишен договор.

При свободната му продажба цените започват от 950 лева.

iPhone 5

Новото пето поколение iPhone определено би зарадвало ревностните почитатели на марката. Според статистиката, близо половината от купувачите на последния модел са собственици на предпоследния – iPhone 4S.

В САЩ мобилните оператори го предлагат с двугодишен договор за 199 долара.

Един от факторите, които е много вероятно да възпрат българските му купувачи, е все още високата му цена. С двугодишен договор той може да бъде закупен от водещ мобилен оператор у нас за 1 229 лева, което го прави и най-скъпият предлаган мобилен телефон в момента.

При свободните продажби цената му започва от 1 750 лева.

HTC Windows Phone 8x

За тези, които искат да се възползват от новата операционна система Wimdows 8, един от първите телефони на пазара с тази платформа ще е на тайванския производител. И докато в САЩ все още чакат цената, на която ще се предлага с двугодишен договор, този път ние ги изпреварваме, като цените му са ясни.

С двугодишен договор телефонът ще бъде предлаган на цена от 699.90 лева.