Когато не прави автомобили, популярният автопроизводител Porsche разработва доста интересни продукти за ежедневието.

В онлайн магазина на Porsche Design има най-различни неща - от джобни ножчета до спортна екипировка и дори собствена линия материали за писане. Компанията също така има над 10 магазина по цял свят.

В тези продукти Porsche използва част от технологиите и елементите, които правят автомобилите на компанията толкова популярни.

Ето и десет продукта на Porsche, подбрани от Business Insider:

Спортна чанта

Тази чанта е проектирана заедно от Porsche и трикратния олимпийски златен медалист в плаването Йохен Шуман. Чантата е непромокаема и дори има неопренов протектор за лаптоп, както и отделение за течности, което я прави идеалната спортна чанта.

Цена: 450 долара

Часовник PTC Edition 3

Циферблатът на този вдоустойчив часовник е проектиран да изглежда като таблото на спортен автомобил Porsche.

Цена: 3 800 долара

Смартфон BlackBerry, проектиран от Porsche

Porsche обединява усилия с BlackBerry, за да проектира смартфон. Телефонът има всички функции на един BlackBerry Bold 9900, но е направен от неръждаема стомана и носи логото на Porsche.

Цена: 1 800 долара

Яке

Това яке е направено от водонепромокаем материал. Има отвори с цип под ръкавите, както и вградени ръкавици и катарама в десния джоб за захващането на мобилен телефон.

Цена: 800 долара

Слънчеви очила

Тези очила, проектирани от Porsche, имат UVA и UVB защита.

Цена: 600 долара

Подвижна лампа

Тази подвижна лампа работи с LED технология и има приятен геометричен дизайн. Тя няма кабел, така че не трябва да се притеснявате, че можете да се препънете в него.

Цена: 2 950 долара

Маратонки BOUNCE:S²

Маратонките Bounce:S² използват вдъхновена от автомобилите система на окачване, която превръща вертикалния натиск в тласък напред. Резултатът е с 20% по-голямо омекотяване и с 15% повече еластичност от обикновените маратонки.

Цена: 470 долара

Химикалка LaserFlex

Тази химикалка има пълнител от неръждаема стомана с лазерно изрязани процепи, които се свиват и отпускат, когато върху топчето на писеца се оказва натиск.

Цена: 595 долара

Луксозни ръкавици за шофиране

Тези луксозни ръкавици за шофиране са направени от агеншна кожа с плетени участъци около кокалчетата за по-свободно движение. Имат също така антибактериално покритие, което не позволява натрупването на влага.

Цена: 150 долара

Джобно ножче с ножица за пури

С това джобно ножче получавате голямо острие, отварачка, пиличка за нокти, отвертка с патентована заключалка за безопасност, шило, тирбушон, ножички и патентована от Porsche ножица за пури.

Цена: 220 долара