Щатският капиталов пазар приключи една от най-лошите си седмици от годината, принуждавайки политиците във Вашингтон да стигне до споразумение за избягване на увеличенията на данъците и ограниченията на правителствените разходи от първи януари.

Коментарите от страна на новоизбрания президент Барак Обама и говорителя на камарата на представителите в Конгреса Джон Бейнър не ободриха особено пазара. Акциите отчетоха минимални повишения за деня.

Dow Jones падна с 277 пункта, или 2.1%, за седмицата. Индексът е паднал със 795 пункта, откакто затвори на най-високото си ниво от 13 610 пункта за годината на 5 октомври.

S&P изгуби 2.3% за седмицата, което беше най-голямото му седмично понижение от 1 юни.

Най-голямата разпродажба на акциите от началото на година започна в сряда след като избирателите дадоха втори мандат на Обама.

В петък индексите ограничиха загубите си след като индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет отчете по-голям от очаквания ръст за ноември.

Dow Jones приключи вчерашната сесия с ръст от 4.07 пункта на ниво от 12 815.39 пункта. S&P добави 2.34 пункта до 1 379.85 пункта, докато технологичният Nasdaq се повиши с 9.29 пункта до 9 204.87 пункта.