Най-новият филм от поредицата за Джеймс Бонд - "007 Координати: Скайфол", който е и третият поред с Даниел Крейг в главната роля, оглави САЩ и Канада по продажби през уикенда с 87.8 млн. долара, информира Bloomberg.

Това беше и рекордна сума за дебютния уикенд на филм от поредицата.

Продажбите на новия филм за Бонд надхвърлиха генерираните 67.5 млн. долара от “Спектрум на утехата” в дебютния му уикенд през 2008 г.

Продажбите на "007 Координати: Скайфол" в САЩ и Канада до известна степен бяха повлияни от добрите отзиви на критиката и от генерираните 323 млн. долара продажби в останалата част от света, където филмът дебютира на 26 октомври.

Бюджетът на най-новия филм за Бонд е около 200 млн. долара, според Box Office Mojo.

Поредицата филми за Бонд е петата най-голяма по продажби в света. Предишните филми от нея имат средни продажби в размер на 204.7 млн. долара в САЩ и Канада с отчетена инфлация, показват данни на Box Office Mojo.

Филмите, базирани на романите на Иън Флеминг, започват през 1963 г. с Шон Конъри, изпълняващ ролята на агент 007. Роджър Мур и Пиърс Броснан също са играли Бонд.

В световен мащаб филмът за Бонд с най-големи приходи е “Казино Роял,” който генерира 594.2 млн. долара световни продажби през 2006 г. Това е и първият филм с Даниел Крейг в главната роля.