Вече ви показахме някои от най-необичайните и страшни мостове по света. Сега продължаваме колекцията с още 7 предложения от Билд.де:

Ribble-Way, Ланкашър, Англия

През 2002 г. пешеходният мост с три пътеки е бил транспортиран от хеликоптер на текущото си местоположение и то в сегашния си вид – без да се разделя на части.

Webb, Мелбърн, Австралия

Формата на този мост е вдъхновена от рибни капани, които са произведени за австралийска компания. От 2003 г. 110-метровият мост е отворен за пешеходци.

Мост на зиг-заг, Шанхай, Китай

Зиг-заг мостове като този в градината Ю Юан в Шанхай са често срещани в Китай. Този конкретно е на над 400 години. Според легендата те съществуват, за да не стигат зли духове до другия край на моста.

Hörnbrücke, Киел, Германия

Този мост се сгъва на три и прибира, когато по канала трябва да премине кораб. Построен е през 1997 г., но поради честите си повреди е наричан Klappt-Nix-Brücke или "Мостът, на който нищо не му е наред". Същевременно обаче на него се гледа като на техническо чудо.

Capilano, Канада

Извисява се на 70 метра в сърцето на гъсти гори в покрайнините на Ванкувър. За да преминете отсреща, трябва да преодолеете дължината му от 135 метра и да не обръщате внимание на това, че се клати.

Aiguille du Midi, Франция

Това е мостът, който предлага гледка към най-високия връх в Европа - Мон Блан. Освен това ви отвежда там, където иначе само много опитни алпинисти биха имали възможността да стъпят.

Howrahbrücke, Калкута

Това е бил най-големият по рода си мост през първата половина на 20 век. 26 500 тона стомана е била използвана за построяването му, но след това по него започнали да преминават по 121 хиляди пешеходци и 3 000 крави на ден.