Ако съпругата ви работи до късно в службата, това може да означава, че ще имате проблеми в брака. Или поне това твърди в. "Дейли мейл", позовавайки се на британско проучване.

Според изследване на екип от Лондонския колеж по икономика дамите, които се опасяват от развод, работят до късно като "форма на предварително финансово застраховане".

Екипът на Беркай Озкан е изчислил и точния размер на вложения допълнителен труд, информира БТА.

За всеки 1 процент увеличен риск от разпадане на тяхното семейство жените работят допълнително в службата 12 минути седмично.

Проучването е установило, че мъжете не реагират по същия начин и не полагат допълнителен труд, когато чувстват, че бракът им е застрашен.

Британските учени са анализирали данните след легализацията на разводите в Ирландия през 1996 г. и изчислили как последвалата раздяла с половинките им е повлияла на ирландките в участието им в трудовия процес.

Те полагали повече усилия в службата, тъй като разводът винаги е по-труден за жените, погледнат от финансовата му страна.

За дамите, на които им предстои раздяла, е много важно да не бъдат парично зависими от бившите си половинки и на това се дължи тяхното усърдие, независимо дали ще се разделят или не.

Проучването е установило, че от изследваните 3000 домакинства, въпреки удължения работен ден на жените пред развод, от това не намалявало времето, отделяно от тях за домакинството и грижите за децата.