Марк Шпиглер е филмов агент, който представлява някои от най-добрите в индустрия за милиарди долари. Най-вероятно никога не сте чували неговото име. Защото той не е агент на актриси, а на порно актриси. Представлява момичета с имена Скин Даймънд, Аса Акира, Шанел Престън и др.

Неговата агенция Spiegler Girls е сред най-добрите в бранша.

Порно бизнесът се промени – печалбите падат, а наскоро в САЩ приеха закон за това, че участниците в порно филми трябва задължително да употребяват презервативи.

Преди десетилетия една популярна жена, снимаща се в порно, можеше да направи 100 000 долара на година, а днес доходът й би бил по-скоро 50 000 долара.

Няколко елитни порно звезди правят по над 350 000 долара на година, докато при мъжете най-добре платените правят по 100 000 долара.

В момента в САЩ има около 250 търсени жени, които се наричат „модели“. Тези жени работят редовно и снимат между 100 и 150 сцени на година. Популярно момиче в бранша работи 10 пъти в месеца.

Ето какви са цените на популярните лица:

- лесбийска сцена – започва от 800 долара

- сцена жена с един мъж – 1000 долара

- анален секс – започва от 1200 долара

- Най-скъпите сцени са тези с двойна пенетрация – започват от 4 000 долара.

Не става ясно колко струват така наречените „gangbang” сцени, където една жена си партнира с няколко мъже. Любопитно е колко пари е получила 18-годишната Саша Грей за прочутия филм, в който тя е единствено момиче сред 15 мъже. Тя отказва да сподели хонорара си за този филм и казва само, че изкарва „достатъчно пари“.

Имайте предвид, че това са цени за „популярни лица“, при по-малките продуцентски компании момичетата може да получат жълти стотинки.

Шпиглер взема 10-15% от хонорара на всяко момиче, на което уреди ангажимент.

Нито един агент не издава каква сума заработва самият той, но се изчислява, че добрите агенти правят по около 250 000 долара на година. Те отговарят не само за хонорарите – агентите съветват жените как да си направят уебсайт, какви пластични операции да си направят, уреждат транспорт и следят за медицинските им прегледи.

Шпиглер казва, че хонорарите на момичетата са само 70-80% от общия им доход. Те заработват останалите 20% по различни начини – рекламират секс играчки, събират пари от абонати на уебстраниците си, правят стриптийз.

Жената, която е изкарала най-много в порно индустрията, е Джена Джеймисън. Благодарение на нейната уебстраница ClubJenna, където тя продава собствена линия секс играчки, тя е правела по 30 млн. долара на година. През 2006 година тя продаде страницата си на Playboy за неоповестена сума.

Кои са най-богатите порно звезди вижте тук.