Нуждата от добре структурирани животозастрахователни продукти, които осигуряват адекватна застрахователна защита, е още по-осезаема по време на криза.

Тази необходимост се обуславя, както от нуждата за поддържане на стандарта на живот при възникване на непредвидени обстоятелства, така и от нуждата за успешно планиране на финансовия ресурс - спестяване или ефективно управление на средствата.

Основната цел на животозастраховането е да отговори по най-добрия начин на нуждите на хората и техните близки в условия на несигурност.

Застраховката „Живот” е продукт, който притежава три важни за всеки човек елемента – покритие на рисковете, на които всеки от нас е изложен във всекидневието, сигурност на вложението и добра доходност.

Рисковите покрития при застраховките „Живот” имат за цел да помагат в най-трудните моменти от живота: при злополука, заболяване, съпътствано от спешна нужда от средства, фатално събитие, необходимост от обезпечаване на семейството ни. В случай, че не възникнат непредвидени обстоятелства, средствата, натрупани по застраховката, могат да ни помогнат да осигурим по-добър живот за нас и децата ни.

Сигурността на вложението, особено по време на криза, е от особена важност за мнозина от нас. Освен че са инвестирани в ниско рискови активи, вложенията в застраховки „Живот“ се гарантират и чрез презастраховането. Животозастраховането може да бъде разглеждано и като алтернатива на депозита.

Тук предимство на застраховките „Живот” е, че не попадат в обхвата на данъка върху депозитите, като същевременно предлагат добра доходност и съответно - ефективна възможност за спестяване. Данъчните облекчения също са предимство към спестовния елемент в застраховката „Живот“ в България.

Физическите лица могат да ползват до 10% данъчно облекчение от брутния си облагаем доход, ако са го вложили в застраховка „Живот“. Юридическите лица също ползват данъчни облекчения, ако са осигурили такива продукти на своите служители.

Сумите, които те могат да получат като облекчение, са до 60 лева на месец или 720 лева годишно. Ако към една примерна средна доходност от 4% годишно, добавим и 10% данъчно облекчение, застраховката „Живот“ се превръща в един много атрактивен продукт.

Във време на криза всеки може да се насочи към гъвкавите решения, които животозастраховането предлага, като се довери на ефикасни и адаптирани застрахователни продукти. „ДЗИ-Животозастраховане” ЕАД разработи редица иновативни решения в тази насока, които могат да отговорят на специфичните нужди на всеки един потребител.

На практика, застраховката „Живот” е един отговорен ход, чрез който получаваме сигурност, чрез минимизиране на риска, дългосрочно спестяване и ефективна рискова защита. Тя е световно утвърден финансов инструмент, успешно използван от милиони хора по света.

Вижте още по темата:

Пазарът на застраховки „Живот” в България