Все повече туристи разбират думата "почивка" в буквалния смисъл - като спокойствие, уелнес, релакс и най-вече - липса на крясъци на деца. Няма обаче много смисъл да се отървете от собствените си деца за почивката, ако през цялото време ще слушате крясъците на чуждите.

Популярността на хотелите, забранени за деца, расте, пише Express.de. Навсякъде по света се появяват нови и нови хотели, ваканционни комплекси и цели вериги, в които няма да видите и едно непълнолетно лице.

Ето десет неустоими предложения, ако искате да се присъедините към световната тенденция:

The Mira, Хонконг

Почивките могат да бъдат малко уморителни, когато сте заедно с децата. Това важи най-вече за големите азиатски градове. В Хонконг хотелът The Mira принадлежи към списъка с хотели, забранени за деца.

Този дизайнерски хотел е централно разположен - намира се на главната търговска тлица Nathan Road в оживения квартал Tsim Sha Tsui.

По-специален е салонът, в който доминира модерен азиатски стил. Луксозният хотел обаче никак не е евтин.

Sol Meliá, Испания

Испанската хотелска верига е изцяло само за възрастни. В най-новия си хотел в Майорка има модерни стаи със собствени тераси, както и докове за iPod. Гостите имат на разположение също мобилни телефони и таблети с електронни книги в тях.

Хотелът предлага и собствен спа център с различни процедури като масаж под звездите и гурме кухня с демонстрация на готвене пред очите ви. За допълнителен релакс можете да се оттеглите към библиотеката в хотела.

Salomé и Mirador от веригата Iberostar, Тенерифе

Веригата хотели в момента разполага с два хотела за възрастни в Тенерифе. И двата са разположени на Коста Адехе. Salomé е бутиков хотел, предлагащ и спа съоръжения.

Hotel Mirador също се намира на Коста Адехе в Тенерифе. Гостите са настанени в стаи в колониален стил.

Adam & Eve, Турция

Хотелът се намира директно на плажа на Белек. Анталия се намира на около 45 километра от хотела.

Който види тези стаи, ще разбере защо има забрана за деца - представят заплаха за мебелите! Adam & Eve е по-скоро клуб, отколкото място с уютна хотелска атмосфера.

Огромен е и басейнът, който се намира в непосредствена близост до плажа.

The Chedi, Оман

Хотелският комплекс изглежда чудесно, но никак не е подходящ за деца. Хотелът със съвременен арабски дизайн се намира на около 370 метра от частен плаж в Ал Губра - вилната зона на Мускат.

Директно на плажа е разположен един от двата басейна. Хотелът има 151 стаи и апартаменти, които са обзаведени по фън шуй.

Въпреки че грандиозната вана може да побере цяло семейство, на първа линия се настаняват предимно млади влюбени двойки и младоженци.

Аsimina Suites Hotel, Пафос

Кипър също предлага луксозни хотели, които са фокусирани изцяло върху възрастните. В Asimina Suites Hotel някои от апартаментите са със собствен басейн.

При желание храната тук може да ви бъде сервирана директно на плажа. Пафос е на разстояние от 2.5 км от хотела.

Гостите могат да релаксират на двата външни басейни, които са с масажни дюзи, както и във вътрешния басейн. Срещу допълнително заплащане можете да се отдадете и на уелнес услуги.

Como Shambhala Testate, Индонезия

Въпреки че изглежда по-скоро като дивата джунгла, индонезийският комплекс се намира между зелените планини и оризовите полета. Деца под 16-годишна възраст се допускат единствено във взетите под наем вили и резиденции.

Общо 21 апартамента и 10 вили има в този комплекс. Резиденциите на хотела са кръстени с имената на различните елементи - огън, вода, земя, вятър и мъгла.

Нощувките в Como Shambhala Estate никак не са евтини: луксозните стаи започват на цени от 390 евро на нощ.

Al Maha Desert Resort, Дубай

Луксозната ваканция в пустинята може да бъде и скучна за децата. Следователно, пустинният комплекс Al Maha също предлага услугите си само на възрастни.

Курортът се намира в средата на пустинята, на 45 минути път с кола от Дубай. Апартаментите са в бедуински стил, имат собствени басейни и гостите могат да се насладят на масаж с гледка към пустинята.

Aleenta Resort, Phang Nga, Тайланд

Обикновено югозападната част на Тайланд има репутация като любима на туристите. Aleenta Resort в Phang Nga обаче се е специализирал в по-заможна клиентела, която не желае пищящи деца наоколо.

Елегантният бутиков хотел е единственият малък луксозен резорт в региона. До най-популярния плаж Патонг на Пукет се пътува около един час с кола.

От така наречената първа линия къщи изгледът е директно към морето, а басейнът е съвсем пред вас.