Броени часове остават до откриването на най-новия търговски център в столицата - Bulgaria Mall.

Той се намира на ъгъла на бул. „България” и бул. „Тодор Каблешков” в София и е проект на инвеститорите от Salamanca Capital Ltd. и London Sofia Property.

VIP откриването на мола ще се състои на 30 ноември (петък) от 19.00 часа, докато от следващия ден вратите ще бъдат отворени, като е предвидена интересна забавна програма, на която водещи ще са Део и Бианка.

Търговският център заема площ от 33 хил. кв. м, като включва четири подземни (паркинг и хипермаркет от приблизително 5 600 кв. м) и четири надземни нива с търговска и развлекателни части.

Сред наемателите в търговския център са H&M, Carrefour, Hippoland, кино Арена, Esprit, Sport Depot, Technopolis, Geox, Guess, Liu Jo, Camper, Spaghetti Company, Thang Long, KFC, Subway, Casyopea, Booktrading, Extreme Kids, Stefanel, Andrews, Fornarina и др.

За първи път в България клиентите на Bulgaria Mall ще могат да пазаруват от британската верига универсални магазини Debenhams.

Паркингът ще осигурява повече от 1100 места, което ще му отреди трета позиция сред най-големите паркинги измежду търговските центрове у нас.

Преди време Profit.bg направи класация за най-големите паркинги, като начело е този в The Mall с неговите 2800 места, следван от Сердика Център с 1600 броя.

Mall of Sofia разполага с 700, докато най-скромен е капацитетът в Sofia City Center и Sky City Mall, съответно 400 и 320 паркоместа.

И така, по-малко от четири седмици преди Коледа, в София ще отвори врати шести търговски център, което ще изостри конкуренцията и по всяка вероятност ще доведе до понижение на наемите през идните месеци.

Припомняме, че през 2013 г. в столицата се очаква откриването на други два мола.

Paradice Center, със своите 80 000 кв. м, ще стартира през пролетта на следващата година и ще се измести The Mall като най-голям в България, а в края на 2013 г. се очаква откриването и на South Ring Mall (72 000 кв. м).

В Бургас пък предстои да отвори врати и първият открит мол в страната Strand, чиято площ ще е 33 хил. кв. м.