Всяка година 12 милиона души изминават разстоянието от метрополисния район в Южна Калифорния до Лас Вегас по магистрала I-15.

Това са много хора на пътя, които искат да играят хазарт и да пият алкохол. Защо обаче да не се избегне шофирането и купонът да започне пет часа по-рано?

Предприемачът Майкъл Барън от Невада има идея за пускането на влак на име Las Vegas Railway Express X Train, който ще се движи по същия маршрут и се очаква да бъде като нощен клуб на колела. Влакът е оборудван с плоски телевизори, два игрални салона, бар и луксозни кресла за пасажерите.

Проектът на Барън му се осъществява бавно, но сигурно. Наскоро Union Pacific Railroad е сключила споразумение с Las Vegas Railway Express, одобрявайки предложения маршрут на влака по използваните за превоз на товари линии от Union Pacific. По този маршрут не са се движили пътнически влакове от 1997 г. насам.

Сделката между двете компании приближава X Train с една стъпка по-близо до първото му пътуване, планирано за Новогодишната нощ на 2013 г. През останалото време от годината влаковете ще отпътуват четвъртък и петък и ще се връщат в неделя.

Билетите за влака, в който ще могат да пътуват само пълнолетни, ще струват 99 долара в едната посока с включено хранене и безплатно питие.