Въпреки вчерашния пожар на фасадата му, днес Mall of Sofia ще отвори врати с нормално работно време. Това съобщиха от пресслужбата на търговския център.

Пожарът избухна вчера около 19.15 ч. и беше овладян малко след 20.00 ч. от осем екипа на столичната пожарна. Няма жертви, ранени и пострадали.

От пресцентъра на мола посочват още, че пожарът е избухнал върху фасадата на сградата откъм ул. "Опълченска". Няма нанесени щети във вътрешната част на търговския център. Засегната е част от външната конструкция.

Причините за възникването на пожара се изясняват. Вчера директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов заяви, че нищо не кара разследващите да смятат, че той е умишлен.

Заради зачестилите бомбени заплахи, отправяни към столични молове, вчера се тиражираха слухове, че пожарът е в резултат на бомба, избухнала в сградата на търговския център.

Това е вторият пожар в Mall of Sofia за тази година. На 1 януари пожар унищожи част от фасадата на мола на същото място, където избухнаха пламъците и вчера.

Снимка: "Всеки ден"