За днешната сесия очаквам да се запази позитивния импулс и да видим отново по-голяма активност. Това коментира за Profit.bg Дамян Колев, брокер в Наба Инвест.

Тече преструктуриране на портфейли или по скоро прецизирането им с мотив резултатите на компаниите след третото тримесечие, като получените суми по изплатените дивиденти и приетите и предстоящи търгови предложения допълнително заострят риск апетита.

При енергоразпределителните дружества и някои от по-ликвидните позиции виждаме надграждане и добавяне, а при други, не оправдали инвеститорското доверие, съответно разпродажби.

Движението при ПКБ се колебае около 0.50 лв. и въпросът дали ще се предложат нови земи на национален търг и доколко те са атрактивни е изцяло политически. Т.к. нивото е ключово, едва ли ще остане цената дълго време там, като силно се съмнявам да подмине тазгодишния връх.

Оборотът на регулиран пазар на Българска фондова борса (БФБ) вчера надхвърли 872 000 лв., а четирите индекса приключиха сесията на положителна територия.

Ръстът при SOFIX бе от 0.77% до 326.78 пункта, докато BG40 нарасна с 1.30% до 122.31 пункта. BGREIT и BGTR30 добавиха 1.16% и 1.39% до 80.39 пункта и 251.73 пункта, респективно.

* Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка/продажба на ценни книжа.