Силен снеговалеж предизвика гигантско задръстване в Русия. Стотици автомобили и камиони са блокирани четвърти ден на магистрала северозападно от Москва.

Първоначално задръстването е било около 200 километра. Полицията съобщи, че през последните часове то намалява и в момента е около 55 километра.

Магистралата, на която е станало, свързва Москва с втория по големина град в Русия - Санкт Петербург, като стига до границата с Финландия.

Руските медии показаха полеви кухни край пътя, издигнати от Министерството на извънредните ситуации. Шофьорите обаче се оплакват, че храната и водата въобще не стигат до тях.

На голяма част от останалите в задръстването автомобили свършва горивото. Температурите са под нулата и хората трябва да държат двигателите запалени, за да се топлят.

Един от шофьорите се оплака, че за последните 24 часа е изминал само един километър, съобщи Нова телевизия.

Руските медии коментират, че задръстването е разкрило проблеми с инфраструктурата, които страната има през последните 20 години, още от разпадането на Съветския съюз. Те допълват, че по това време всички разходи от тези за пътища и здравеопазване са били съкращавани за сметка на отбраната.